November 16, 2013

Budapest, HU

Venue : Crazy Mama Club

Wall Street (IT); Siren Call (AT/USA) – 16.11.2013 Crazy Mama Music Pub
1097 Budapest, Gubacsi Way 97, Hungary
+36 30 200 5294
Google Maps: http://bit.ly/1eYtsQ9
Crazy Mama Website http://www.crazymama.hu/
Siren Call Facebook http://www.sirencallband.com/

Siren Call – SUCCUMB TO THE SIREN CALL
Siren Call from Vienna, Austria steps right in to the Grunge scene taking rock’n’roll to a poetic level. The multinational trio produces an unforgettable mixture of catchy riffs, hauntingly sensual vocals and powerful guitar solos. Their second time in the US, Siren Call is on their West Coast summer tour, supporting the release of their first single Comfort Zone http://bit.ly/13lZsXF
Wall Street – http://www.facebook.com/wallstreetband
Demonstráció
[Metal Hammer 2006/02.] Aki már a ’90-es évek közepén is figyelte a klubokban nyomuló hazai bandákat, talán emlékszik a dallamos metalt játszó Wall Street-re, amelyben egyébként 1997 táján a mostanra az ország egyik legdögösebb, leggyilkosabb dobosává avanzsált Bánfalvi Sanyi (Neck Sprain, Ákos) zenélt.
Az az időszak nem a melódikus rockról szólt, a Wall Street el is tűnt, de az utóbbi másfél évben ismét aktívak. Hozzánk egy olyan gyűjteményes CD jutott el, amelyre a csapat feltette a két régi anyagát, a “Fordulj fel”-t és a Sanyi által feldobolt “Egy másik utcá”-t, a kétszer hat régi nóta után pedig két friss felvétel is hallható. A borítón úgy néznek ki a srácok, mint valami gettóharcos brigád, de a kapucnis, baseballsapis fejek ma sem nyomnak más muzsikát, mint 10 éve. Továbbra is ott van Mayer Feri villogós gitárjátékában az Eddie Van Halen, Nuno hatás, a zene is amerikai ízű hard rock, és Gregus Miklós énekes tiszta, erős hangja sem kopott meg az évek során. Sőt, az új dalokban még a fejlődést, érést is érezni. Manapság másképp rossz a klubcsapatok sora itthon, mint 10 éve, tehát sok jóval nem tudom itt kecsegtetni Wall Street-éket, de ez egy kiérlelt produkció.
Akit kicsit is érdekel ez a zenei világ, annak érdemes meglátogatnia a csapat igen profi honlapját. Nem csak zenéket, de friss klipeket is letölthet onnan, és megtalál minden lényeges infót. Mivel descemberi stúdiózós képek is láthatók ott, minden bizonnyal készül egy újabb felvétel is!
Lénárd László